Sesong 2008

For kamprapporter scroll nedover...

25.9.

K.Lund - Farmakologen 3-7


Forutsetningen foran sesongens siste seriekamp var relativt klar: Kunne vi klare å slå motstanderen med minst to mål ville tredjeplassen på tabellen være klar og mulighet for opprykk overhengende. Oddsene var gode da motstander K.Lund lå svakt plassert og torskene var i fint driv. Kampen, som ble arrangert på det som må sies å være Farmakologens favorittbane, starta bra med to kjappe mål. Tross en utlikning virket det som rørleggerne surna raskt. Dette ga seg utslag i røffe taklinger, stygt spill og kjefting på både dommer og motspillere. Torskene lot seg ikke affisere og sank ikke ned på samme nivå. Opprykkskandidatene ledet derfor komfortabelt til pause. Rørleggerne var virkelig i ubalanse og Farmakologen, med vikarierende sisteskanse for anledningen, kunne cruise inn til en konfortabel 7-3 seier. Leiesoldat Johannes putta hele tre mål og #2 og #7 kunne tegne seg på listen med to fine frisparkmål. En verdig avslutning på en sesong som vel må sies å ha innfridd mange av målsetningene.

16.9.

Farmakologen - Intersport 2-2


To gamle kjenninger møttes til dyst denne sene tirsdagskvelden på Lade. Fjorårets møter ble begge jevne thrillere som endte henholdsvis 6-5 og 5-5, med et minimalt overtak til torskene. Det så lenge ut til at dette overtaket skulle bli ganske stort da Intersport hadde hatt litt problemer med å lære seg klokka. Men, heldigvis, hadde begge lag fullt mannskap da dommeren blåste i fløyta. Kampen utviklet seg jevnt som forventet, så etter at Farmakologen hadde tatt ledelsen ved forsvarsklippen #3s første mål for laget ga de den raskt vekk til Intersport som deretter lenge så ut til å skulle få sin etterlengtede revansje. Da kampen nærmet seg slutten våknet imidlertid gamlefar selv (#6) og sørget med en av sine mange scoringer denne sesongen at styrkeforholdet fremdeles tipper såvidt i torskenes favør.

10.9.

Britannia Hotel - Farmakologen 2-6


Farmakologen har definitivt hevet seg betraktelig etter bølgedalen rundt sommerpausen. Delikat maskineri har tydeligvis ikke godt av lengre opphold i driften. I en meget stødig førsteomgang ble listen lagt høyt av torskene som både briljerte med skolebokscoringer, og et meget kompetent bakre ledd. Etter at fem ulike målscorere hadde tegnet seg på listen blåste dommeren for pause på stilingen 6-2 til våre helter. Pikkoloene brukte mesteparten av andre omgang til å forsøke å få ballen over tidligere nevnte list og dagens keeper måtte tilbringe store deler av omgangen i skogen bak Strindheim Mini. Det skal understrekes at han aldri var på bærtur, og at ballen aldri nådde opp - eller inn i mål. Torskene hadde satt på cruise control og til tross for flere gode forsøk ebbet kampen ut med en overbevisende seier med samme sifre som til pause.4.9.

Farmakologen - Vintervoll 5-4


Tordentalen, eller mer den håflige beskjeden til et skadeskutt lag etter forrige kamp hadde tydeligvis hatt den ønskede effekten. Cods førte gjennom hele kampen, men av høflighet lot de til stadighet Vintervoll komme a jour med mer eller enda mer billige scoringer. I pausen ble nye trekk avtalt og gjennomført i andre omgang med noe vekslende hell. Mot slutten av kampen på stillingen 4-4 kom anledningen til å forsøke en avtalt vri på et av lagets varemerker. Lynrask tenking på innbytterbenken gjorde et taktisk bytte og trekket som involverte hele fem torsker ble kontant headet i mål. Seieren var etter dette i realiteten aldri truet og en dårlig trend for Farmakolgen ser ut til å ha snudd.19.8.

Bygger'n - Farmakologen 3-2


Nok en kamp uten supporterne tilstede, og publikumssvikten i de siste kampene ser ut til å ha indusert en kollektiv formsvikt i laget. Kampen var en av de mer ufine, og årsaken til at motstanderen allerede har vært involvert i flere kamper med røde kort denne sesongen var åpenbar. Dommeren hadde derimot enten glemt stokken - eller har muligens ikke vært involvert i kamper med kort før? Til tross for dette hang Farmakologen godt med fotballmessig, og kampen kunne tippet begge veier. Noe overraskende at motstanderen var serieleder før, og etter, kampen. Torskene ble sporenstreks satt på skadelista og avkrevd hvile og fokusering på neste kamp av lagleder #12.


Byggmester Bob hadde tatt med seg verktøyet på kamp...

12.8.

Farmakologen - 22B 2-7


Mette av feridager kom et lag uten tilskuere tilbake for å sette 22 bak keeperen til 22B. Det viste seg etterhvert at ferievante torsker måtte nøye seg med ett 2-tall, og en hel del i sekken fra et 22B som var mye piggere i sommersolen. Årsverste av Farmakologen, uten tvil, i en kamp som burde vært en jevnspilt affære. Den tidligere nevnte keeperen hadde tydeligvis fått med seg at Cods føres statistikk over assists, så mot sluten da Farmakologen hevet presset gjorde han et elegant utkast til #10 som ikke lot seg be to ganger (tidligere i kampen derimot...). Assisten ble notert og kampen lagt til side for glemmeboken.

10.6.

Farmakologen - Glitnir 5-8


Stabilitet har aldri vært torskenes varemerke. Etter en god kamp to uker tidligere ble førsteomgangen her sesongverste med klar margin. Pause med 0-3 var en ny opplevelse, og det rådet usikkerhet om lagets evne til å samle seg etter en slik bakoversveis. At noen spillere allerede hadde tatt sommerferie og dermed var utilgjengelige hjalp heller ikke på prestasjonsevnen. Humør har heldigvis aldri vært mangelvare i laget, og det ble raskt erkjent at det var på tide og ta seg selv i nakken og prestere kollektivt. Som sagt så gjort, og en offensiv ble lansert som snart ga resultater. Dessverre for Cods førte den offensive satsningen til defensiv sårbarhet. Fem mål hver vei ga noe oppreisning, men gjorde lite for sluttresultatet med tanke på poeng. Lagene fikk også hvert sitt (korrekte) straffespark som begge ble kontant satt i mål, for Cods del av en iskald #7

28.5.

Adresseavisen - Farmakologen 1-6


Torskene var inne i en god stim (pun so intended), og Adresseavisen så ut til å ankomme kampen med en god porsjon respekt. Om det var "trykkefrihet" eller defensiv organisering de praktiserte skal være usagt, men lenge så dette ut til å bli en jevn og målfattig kamp med Farmakologen i førersetet. Etter hvert festet likevel Farmakologen grepet også resultatmessig. Jevnt og trutt havnet ballen i garnet bak Adressavisens keeper. Dette var sesongens første kamp hvor laget presterte jevnt bra over en hel kamp etter at Cods tidligere har hatt overraskende stor variasjon i kvalitet over 60 minutter. Fem strake seire gjorde at laget har prestert opp mot målsetningen frem mot sommerferien.22.5.

Farmakologen - Dinner for Two 6-1


Igjen var det opptil flere Cods-supportere tilstede. Noen hadde sågar tatt turen helt fra Øvre Årdal! Dette var også den første kampen hvor alle 12 opprinnelige spillere var tilstede, og klubben fikk endelig et lagbilde. Alt dette forpliktet jo, og kampen startet med uvanlig mange vakre kombinasjoner og effektivt angrepsspill. Sluttresultatet var aldri i tvil, men torskene ga også fansen valuta for ... vel, gratis inngang. Flere frekke frisparkvarianter ble forsøkt, dog uten tellende sluttprodukt. Det så lenge ut til at årets første "clean sheet" også skulle bli en realitet, men av ren og skjær vennskapelighet ble et trøstemål utdelt mot slutten.

7.5.

NGU - Farmakologen 2-3


Her møtte et meget løpssterkt lag på motsatt banehalvdel. Det vil si, det syntes som om NGU befant seg mannsterke på begge banehalvdeler stort sett hele tiden. Torskene virret en lengre periode i garnet, men etter samling i bånn i pausen viste det seg at kondisjonen ikke var helt fraværende i dette laget heller. I en intens batalje tok Farmakologen sakte, men sikkert grep om kampen og styrte i land en sterk seier. En av suksesskriteriene var utvilsomt et relaitvt godt utvalg av innbyttere. Kampen hadde også en annen ny rekord; minst fire tilskuere med hjertet i Cods, noe som naturligvis var sterkt medvirkende til den ekstra innsatsviljen hos spillerne.

24.4.

Farmakologen-Sintef Fiskeri&Hav 6-2


Også dette året startet sesongen med tett kampprogram. På grunn av ansattetyverier i kulissene var dette en kamp torskene hadde et sterkt ønske om å vinne. For spenningens skyld valgte de å la kampen utvikle seg som årets første ved å raskt gå opp i en tilsynelatende trygg 3-0-ledelse for deretter å åpne låvedørene. Her stoppet imidlertid likheten, for derfra og inn var det bare Farmakologen, og en trygg seier med merkevarescoringer i samarbeidet mellom #42 og #8. Av (manglende) hensyn til fremtidige motstandere avstår vi fra nærmere beskrivelse av disse. En god stemning for inneværende sesong begynner å spre seg i laget.

21.4.

Green Field - Farmakologen 2-3


Etter en stille silly season uten nye spillere inn eller ut startet sesongen med en kamp i Bratsberg. Etter litt kontakt med lokalkjente ble vi fortalt at "Hængmyra stadion" hadde fått kunstgress og var lett å finne. Dette viste seg å stemme, men etter en lang vinter uten veldig mye trening på torskene var ikke medspillere like lette å finne. Førsteomgang gikk rimelig greit etter prinsippet "spill til en rød en", men i andre omgang begynte problemene så smått og melde seg. Det skal ikke stikkes under en stol at mangel på kondisjon eller koordinasjon kan ha vært medvirkende årsaker. Fullstendig kaos rådet imidlertid ikke, og innsatsen holdt til en knapp, men grei seier. Kampens store underholdningsbidrag var en mengde varierte innkastteknikker.